България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно. Това заяви

...
България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно. Това заяви
Коментари Харесай

България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно

България също обмисля да забрани вноса на украинско зърно. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев в Пловдив, представен от БНР.

Позицията идва ден откакто Полша и Унгария оповестиха, че не разрешават вноса на зърно от Украйна. Унгария обаче вкарва мярката със период до 30 юни, като прикани до тогава Европейският съюз да предприеме основни ограничения.

Явор Гечев напомни, че страната ни е поискала реакция от Брюксел още през септември. Преди дни министърът на земеделието е провел и онлайн диалози с негови сътрудници от шест страни.

Припомяме, български зърнопроизводители в продължение на седмици стачкуват против вноса на украинско зърно, блокирайки няколко пъти Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ". 

Тяхното искане се състои в анулация на регламента на Европейската комисия, разрешаващ безмитния и безотговорен импорт на земеделска продукция от Украйна. Второто им предпочитание е да се изравнят дотациите за българското земеделие с това на страните членки Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР